Wat kunnen wij voor u betekenen?

 

Op deze pagina ziet u een aantal voorbeelden waarvoor u ons kunt benaderen. Staat u vraag er niet bij? U bent nooit alleen. Samen met u zoeken de buurt- en of dorpsondersteuner naar een oplossing.

praktijkvoorbeelden

Er op uit!

U zit veel binnen en wil er eens een keer op uit. Samen wandelen geeft  energie en dat kunnen wij ons goed voorstellen. Zin in een wandeling en niemand die u mee kan nemen?

Neem dan contact op met de Buurtondersteuner in uw wijk.

De oppas zegt af!

U kent het wel. Al uw vaste oppassen hebben geen tijd en u moet toch echt naar een vergadering op het werk. Bespreek dit eens met de Buurtondersteuner om te kijken of jullie samen tot een oplossing kunnen komen.

Samen koffie drinken is gezelliger!

U zit elke keer weer alleen koffie te drinken. Niemand met wie u het eens over koetjes en kalfjes kan hebben, het over uw kinderen kan hebben of u hart bij kan uitstorten. En dat is toch echt wat u graag eens een keer zou willen.

Vraag eens aan de Buurtondersteuner of er iemand is bij wie u eens op de koffie kan.

Samen eten?

Vindt u samen eten ook leuker en gezelliger? Geef dat eens aan bij de Buurtondersteuner. Hij of zij kent vast iemand in uw buurt die ook liever samen eet.

Hond uitlaten

U wilt een dagje weg en u heeft niemand die uw hond uit kan laten? Als u op tijd de Buurtondersteuner benadert kunt u samen kijken naar een passende oplossing, zodat uw dagje weg niet in het water valt.

Naar het ziekenhuis?

U heeft een afspraak in het ziekenhuis. U weet niet hoe u daar op tijd moet komen, want er is niemand beschikbaar om u te begeleiden. De Buurtondersteuner weet vast wel iemand in de buurt te vinden die u naar het ziekenhuis wil rijden.

Neem eens contact op met hem of haar.

Meedoen? Graag!

U heeft zo af en toe wat tijd over en wilt best een keer wat doen voor de mensen die bij u in de straat of in de buurt wonen. De Buurtondersteuner is blij met uw aanbod en uw buurtgenoten ook!

U bent mantelzorger

U zorgt voor uw partner omdat hij bijvoorbeeld dementerend is of niet meer zo mobiel? U houdt het langer vol als uw buurtgenoten zo af en toe de zorgtaken eens overnemen. Kunt u eindelijk weer eens zorgeloos gaan biljarten, winkelen of naar de kapper!

Benader de Buurtondersteuner eens en bekijk samen hoe u dit mogelijk kan maken.

Help!

U denkt dat het bij uw buren niet helemaal pluis is. U hoort vaak gegil en hoort wel eens iets vallen. U weet niet waar u uw ongerustheid kan uiten. Neem gerust contact op met de Buurtondersteuner. Zij zal uw signaal discreet behandelen.

praktijkvoorbeelden

Mee helpen ....... hulp nodig?

Voor elkaar, met elkaar, door elkaar, samen zorgen voor een fijne straat of buurt.